szulohaz3
A világon egyedülálló

Műfordítói szoborpark

Petőfi Sándor szülőházának szomszédságában található a világon egyedülálló Petőfi Műfordítói Szoborpark, amelyet a kiskőrösi székhelyű Országos Petőfi Sándor Társaság hozott létre 1986-ban. A parkban jelenleg 18 szobor található.

A létesítmény több szempontból is jelentős. Kizárólag Petőfi fordítóinak állítottak ilyen módon emléket; egyedülálló megoldás a helyi kultusz ápolására; és lehetőséget ad más országok irodalmával való kapcsolatteremtésre.

A park Petőfi világhírnevét is hirdeti, hisz műveit több mint 50 nyelvre lefordították, így ő a világon legismertebb magyar költő.

latnivalok1
Petőfi Szülőház

latnivalok5
Műfordítói szoborpark

latnivalok2
Emlékmúzeum

latnivalok4
Petőfi kultusz

latnivalok3
Szlovák Tájház

latnivalok6
Jegyvásárlás

Érdekességek

Hírek

Új helyre került Szendrey Júlia szobra

Szeptember 9-én, a Szendrey Júlia-nap keretében áthelyezték és felavatták Petőfi feleségének egyetlen egész alakos szobrát Kiskőrös centrumába, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum közelébe. A szobrot Domonkos Béla készítette a 80-as…

Tovább

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Október 6-án Kiskőrös Város Önkormányzata és a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum ünnepi megemlékezést szervezett az aradi vértanúk halálának 173. évfordulójára. A nemzeti gyásznap alkalmából megnyílt Az orosz intervenció című időszaki…

Tovább
Kapcsolat

Kérdésed van?

    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

    További információk

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!