szulohaz3
Állandó és időszaki kiállítások

Emlékmúzeum

Az épület földszintjén az állandó, az emeleti galériáján pedig időszaki kiállítások, tárlatok várják a látogatókat a múzeumi egyedülálló, kortárs képzőművészeti gyűjteményéből. A galéria évente több alkalommal ad helyet ismert képzőművészek időszaki kiállításának is.

7 év kiállítás

Az emlékmúzeum földszinti tereiben megtekinthető 7 év című állandó kiállítás Petőfi 1842-1849 közé eső rövid, 7 éves alkotói időszakát mutatja be művein, a kapcsolódó személyiségek és történelmi eseményeken keresztül.

A tárlat a modern technika eszközeivel, animációk, vetítések és hanganyag segítségével ad áttekintést Petőfi költői pályájának ívéről.

Képzőművészeti és néprajzi látványtár

A látványtárban a kulturális, művészeti, történeti, nemzeti kincsek mellett, Petőfi témájú kortárs képzőművészeti tárgyak; képző- és iparművészek, szobrászok alkotásai, valamint a kiskőrösi szlovákság tárgyai is megtalálhatók.

latnivalok1
Petőfi Szülőház

latnivalok5
Műfordítói szoborpark

latnivalok2
Emlékmúzeum

latnivalok4
Petőfi kultusz

latnivalok3
Szlovák Tájház

latnivalok6
Jegyvásárlás

Érdekességek

Hírek

Új helyre került Szendrey Júlia szobra

Szeptember 9-én, a Szendrey Júlia-nap keretében áthelyezték és felavatták Petőfi feleségének egyetlen egész alakos szobrát Kiskőrös centrumába, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum közelébe. A szobrot Domonkos Béla készítette a 80-as…

Tovább

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Október 6-án Kiskőrös Város Önkormányzata és a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum ünnepi megemlékezést szervezett az aradi vértanúk halálának 173. évfordulójára. A nemzeti gyásznap alkalmából megnyílt Az orosz intervenció című időszaki…

Tovább
Kapcsolat

Kérdésed van?

    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

    További információk

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!